Despre sCert

sCert

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Asociația Română pentru Smart City, în urma parteneriatului încheiat cu ASRO (Organismul Național de Standardizare) introduce cele 8 ISO-uri internaționale pentru Smart City (CT 397). sCert - Smart Certificate

Despre sCert
Companiile care primesc certificatul sCert sunt companii care îndeplinesc cele mai înalte standarde de performanță managerială, socială și de mediu verificată, transparență publică și responsabilitate juridică pentru a echilibra profitul și scopul activității. sCert oferit de Asociația Română pentru Smart City militează pentru o schimbare națională a culturii de business și pentru a modela succesul în afaceri dar, mai ales, pentru a construi o economie mai sustenabilă, incluzivă și mai durabilă.

Cele mai provocatoare probleme ale societății nu pot fi rezolvate doar de guvern și autorități locale. Asociația Română pentru Smart City prin produsul de certificare sCert lucrează pentru reducerea inegalităților, a nivelurilor de sărăcie pentru un mediu mai sănătos, comunități mai puternice și sustenabile – toate acestea, cu demnitate și implicare.

Asociația Română pentru Smart City reprezintă deja o comunitate reală de lideri și parteneri care înțeleg să folosească afacerile ca forță revitalizantă a comunităților.

Certificare sCert
sCert nu evaluează un produs, serviciu sau o companie; sCert evaluează impactul pozitiv general al companiei prin produsele, serviciile, abordarea și implicarea acesteia. sCert verifică și certifică companiile și instituțiile care înțeleg rolul din ce în ce mai mare pe care îl au în comunitate și economie.

Instituțiile și companiile certificate sCert obțin un scor minim verificat la evaluarea impactului – o evaluare riguroasă a impactului unei companii asupra angajaților, partenerilor, clienților, comunității și mediului. 

 Certificarea sCert este administrată de Asociația Română pentru Smart City.

sCert reprezintă o certificare a produselor, serviciilor sau a companiei dvs. folosind ca model de referință cele mai importante ISO-uri dar aplicând o metodologie proprie. sCert - Smart Certificate

Despre ARSC

Asociația Română pentru Smart City este lider al Industriei Smart City din România, colaborează cu un număr extins de experți ce acoperă majoritatea domeniilor și industriilor, iar din practică (în special experiența cu autoritățile publice) ne-am dat seama că este nevoie de o procedură care să valideze furnizorii de tehnologie și nu numai.

Ecosistemul nostru reunește experți și profesioniști din fiecare domeniu relevant industriei, dar și peste 260 de parteneri și membri – Ministere, Primării, Consilii Județene, Companii, Universități, Centre de Cercetare și Inovare, etc.

Viziune
Crearea unei națiuni puternice, inovatoare, sustenabil dezvoltată, educată digital, cu cetățeni implicați și accesibilă tuturor.

Misiune
Misiunea asociației este crearea și dezvoltarea Industriei Smart City în România și a unei rețele de comunități creativ-inteligente.

Obiective
– Dezvoltarea comunităților creativ-inteligente din România;
– Promovarea conceptelor Smart City în rândul decidenților;
– Consolidarea legislației românești pentru o mai bună dezvoltare a centrelor urbane;
– Promovarea intereselor comunităților locale în raport cu organismele centrale;
– Crearea canalelor necesare pentru prezentarea produselor și serviciilor Industriei Smart City;
– Facilitarea accesului la tehnologie și expertiză a comunităților mai puțin dezvoltate;

Finanțare
Suntem indepentenți 100%. Suntem finanțați de membri și oameni ca tine, independenți de orice ideologie politică sau religie.

Avantaj competitiv unic și recunoaștere la nivel de industrie

– sCert –

Repere activitate
– Introducerea celor 8 standarde internaționale ISO în legislație;
– Realizarea primului Audit Smart City din România;
– Academia Smart City – Organizarea primelor cursuri de Smart City din România;
– Clusterul Smart City România;
– Sibiu Smart City – colaborare cu autoritățile locale;
– Ciugud Smart Village – colaborare cu autoritățile locale;
– Satu Mare Smart City – colaborare cu autoritățile locale;
– Alba Iulia Smart City – colaborare cu autoritățile locale;
– Editarea primei reviste dedicate Industriei Smart City – Smart City Magazine (apare trimestrial din decembrie 2016);
– Organizarea programului național Caravana Smart City care promovează beneficiile implementării conceptului și a soluțiilor Smart City. Programul are și rol educativ al decidenților în privința noilor tehnologii și cum pot acestea îmbunătății viața locuitorilor dintr-o comunitate. Caravana este un program anual (din 2017) care se desfășoară în cele mai importante regiuni ale României. Programul este realizat Sub Înaltul Patronaj al Ministerului Energiei;
– Organizarea Galei Anuale a Premiilor Smart City Industry Awards din 2016;
– Organizarea târgului de vânzare anual Smart City Urban Projects;
– Încheierea unor protocoale de colaborare cu Ministerul Energiei, Ministerul Apelor și Pădurilor, Camera de Comerț și Industrie a României, Asociația Administratorilor Publici din România, Universitatea Politehnica București, Universitatea Ecologică București, Universitatea București – Facultatea de Geografie, Universitatea Spiru Haret, Camera de Comerț și Industrie România-Israel precum și alte parteneriate valoroase cu ajutorul cărora ARSC realizează acțiuni de informare, educare și dezvoltare;
– Organizarea de grupuri de lucru (ministeriale, experți, etc.) privind semnalizarea celor mai importante probleme ale industriei, dar mai ales identificarea de soluții privind rezolvarea acestora. În acest sens, ARSC are întâlniri periodice cu factorii decidenți.

citește mai mult

sCert

Beneficii

Care sunt beneficiile Smart Certificate? Beneficiile Certificării Recunoaștere națională Avantaj competitiv achiziții publice Acces la beneficiari și piețe noi Accelerați inovația Vă ajutăm Să aveți un avantaj competitiv unic Să vă dezvoltați expertiza Să arătați

Domenii și industrii certificate

sCert Consultați mai jos lista domeniilor și industriilor pentru care se acordă certificarea sCert Dacă domeniul tău de activitare nu se regăsește în lista de mai jos, ne poți scrie la hello@scert.ro transport și automotive

Vrei să știi cine suntem?

Asociația Română pentru Smart City